En natt vid Strandsjön

Click here for English version.

Detta är lite bilder som jag har tagit i juli 2007 vid Strandsjön i Gautosjö i Lappland, eller Strandsjöarna som det egentligen heter men vi brukar kalla det Strandsjön eftersom det är ett sammanhängande sjösystem. En mindre sjö brukar vi kort och gott kalla "Pölen". Från en sten når man hela "Pölen" om man använder vanligt kastspö och flugkast. Om det kommer kalla vindar från de omgivande bergen kan det bli nästan nollgradigt även i juli-augusti och då stiger en tät dimma från sjön och de omgivande myrarna. När kalldimman kommer är det oftast svårt att fiska, men istället blir landskapet nästan magiskt vackert.

[Bild: Dimma över Strandsjön]

De första bilderna är från Strandsjön, men bilderna på slutet är Gautoforsen. När solen började stiga över bergen kl 4 på morgonen badade hela forsen i ljus. Alla bilder är tagna med min Nokia N73.

Klicka på en tumnagel i menyn till vänster för att se bilden i full upplösning (2048x1536 pixlar). Om du inte kan se menyn har du hamnat på en sida som ligger i så kallade Frames. Klicka här för att komma till rätt sida.

Samtliga bilder Copyright Fredrik Bendz. Det är fritt fram att använda bilderna för icke-kommersiella syften om man anger mig som upphovsman.


[ Back to Fredrik Bendz' personal webpage ]